An Nur Crew/ Free Al-Quds logo: inksensei's/ STAY ALiVE 2:154 copyright 2007

Bismillahirahmanirahim

Khamis 28 Mei 2009M

Malam itu saya sempat memberi kuliah bertayangan terakhir  yang ringkas di Surau An Nur berfokuskan 3 perkara iaitu Muslimah, Cinta Kerana Allah, & Kembali Kepada Islam,  selain memberi sedikit pesanan & mungkin nasihat kepada warga pelajar yang hadir ke surau pada malam itu.

Setelah kami sama-sama solat Isyak berjemaah, saya mengambil kesempatan untuk bergambar dengan Sahabat-sahabat An Nur atau An Nur Crew (ANC) 2008/2009.

DSC01569

Bersama Sdr. Nadir yang telah banyak menjayakan program untuk An-Nur, & ANC Muslimat 08/09

DSC01571(edited)

DSC01575(edited)

Bersama ANC Muslimin 08/09

DSC01580(edited)

Terimakasih di atas segala bakti & kerjasama, terimakasih kerana sudi mendengar & mengambil ilmu. Mohon maaf atas segala kesilapan, kekasaran, kekhilafan saya.

Saya sangat berharap kamu semua akan terus istiqamah dalam memperjuangkan & mendaulatkan Islam. Teruskanlah bila kamu melanjutkan pelajaran nanti, bila kamu bekerja, hatta bila kamu sudah bercucu sekalipun…tiada istilah berhenti berjuang dalam Islam kecuali bila ajal sudah tiba. Bantu Islam di mana saja kamu berada.

Jaga solat. Perbaiki & tingkatkan ilmu. Jadilah pelajar yang baik & cintakan ilmu. Ingat Allah, ingat Islam, ingat Rasulullah s.a.w. dalam apa jua yang kamu lakukan.  Jadilah anak yang baik kepada ibubapa kamu. Jadilah murid yang baik kepada guru-guru kamu. Sayangi saudara-saudara & sahabat-sahabat kamu.

Sama-samalah kita saling mengingati. Laksanakan tugas & amanah yang telah diberi dengan ikhlas, amanah, & bersungguh-sungguh.

Jaga Islam, iman, & amal.

Salam ukhuwafillah. Berkasih sayang kerana Allah.

Mr. Ink a.ka. inksensei

DSC01594(edited)

=)

DSC01591(edited)
an nur new logo

14 responses »

  1. n.ainie says:

    asalammualiakum sir,gud luck bla smpai kat smnjung nti.

  2. inksensei says:

    w’salam. =)

  3. salam mr ink..
    thanks so much coz u was gve many lesson 4 me. not 4 me only but all muslimin n muslimat @ hostel liitech..
    i hope u can continue ur teaching n life thre,,
    we alwalys hope the best 4 u…
    n hope u to.
    actlly i want being ahli an-nur.. i hope i get it..
    insyaallah..
    all the best 4 u there..
    sent my regard with family.
    thanks.
    syukran… ilalliqo..

  4. thanks 2 4 content diz blog.. it makes me realize n i was to tell some of my friends about this blog.

    • inksensei says:

      W’salam. Thank u Nurain.
      It doesn’t matter whether u ar an An Nur Crew or not, what matters is your sincerity to Allah.
      If u help Allah, Allah will surely help u. All d best =)

  5. mascta.. says:

    salam…
    thank you sir for everything….
    just remember..you are never alone..
    just reach in2 ur heart and Allah is alwys there..
    through sorrow and through grief,you are never alone!

    sorry if i made some mistakes b4..
    just keep pushing on..!!

  6. Assalamu’alaikum sir,
    even its just a short moment i know you, but to many things i learned. The qualities comes with smart strategies and hard prays to ALLAH.

    i will work hard to achieve my ambition to be a good teacher, a charismatic businessman, and the best father for my future 10 children.

    hohoho…Smile always, forget me not, till we meet again…

    p/s: kalau ade salah ejaan 2 paham2 je la ek, maklumlah, ana blum lg jd cikgu…

    • inksensei says:

      W’salam utk antum semua.

      InsyaAllah, we will do our best, & we pray to Allah He always knows what’s the best for us.
      Amin.

      Never stop praying. Never stop striving. Stay cool =)

  7. muhammad umar muqhtar says:

    salam..
    pertama skali sir.. saya mohon maaf kerana tidak BERKESEMPATAN utuk bertemu dengan sir waktu hari terakhir sir berada d cni….
    apa2 pun “i wanna say… thank u so much sir ” krana telah banyak memberi dan megajar saya dalam erti Kehidupan yang sebnar d dunia ini… serta telah byak membimbing saya agar menjadi insan yang berguna….
    tidak lupa juga atas ilmu2 yang telah sir curahkan kepada saya… trima kasih sangat2…
    segala kenangan saya dgn sir yang telah banyak membiri kesan yang BAIK kepada diri saya tidak dapat saya huraikan dengan kata2…. hanya ALLAH saja yang tahu…

    “namun ALLAH telah janjikan setiap perkara ada pasangannya…
    begitulah d sebalik petemuan tentu ada pepisahan….”
    (kata sir NASIRIN yg saya ingat=)

    Allah telah izinkan kita bertemu..
    kemudian dengan izin-NYA juga kita bepisah…
    sekiranya Allah izinkan lagi kita bejumpa, InshaAllah,
    kita bertemu jua…

    i wish u gd luck sir…
    thanx 4 everytinkz…

    ASSALAMUALAIKUM……………………

  8. inksensei says:

    W’salam Umar. You are one of my best crews, & a good friend. Saya doakan & harapkan kamu berjaya di dunia & akhirat. Amin.
    Syukran jazilan bro =)

  9. albelurani says:

    salam.

    Ya akhi maaf banyak2…. ana pun tak tau yang enta akan berpindah dan mesej enta kat blog ana pun ana baru baca dan sebenarnya ana pun baru buka blog sebab mulai 4 hari lepas ana tengah exam.

    Apa2 pun ana doakan enta lebih tabah dan sentiasa dibawah pimpinan Rabbul Jalil dalam memperhambakan diri kepada NYA dan dipermudahkan segala urusan. Moga gerak kerja dakwah sentiasa bersama enta.

    Maaf banyak – banyak semoga ukhwah kita berpanjangan kerana Allah dan untuk Islam. DIMANA BUMI DIPIJAK DISITU ISLAM DIJUNJUNG.

  10. shafiqsawal says:

    assalamualaikum.
    suda lama xketemu.
    mgkin suda lupa kan.?
    anyway sy minta maaf atas perbuatan sy slama ni.
    sy yg hilangkan kepercayaan 2 kan.
    erm,sir..
    smoga sihat2x slalu.
    mudah2xan hidup tenang dan bahagia slalu.amiiin.
    faiq makin pandai skrg..
    lebih pandai dari sy.
    dia banyak ajar sy tentang hidup.
    sy rasa sy abaikan tanggungjawab yg sir bagi dgn sy sbagai adik angkat kpd saudara baru faiq kita masa dulu.
    jika sir izinkan kembali,biarla sy tebus kesilapan sy dulu ..
    sejarah lalu ajar kita tentang masa depan bukan..
    insyaallah,sy cuba sebaik mungkin..
    bnyak lag maw d katakan ni.
    tap takut pula sir bosan baca.
    hehe.
    apapun,sy tetap bersalah dan itu kekal salah.
    jika perlu d balas,balas la ketika sy hidup supaya x d tuntut nant…
    skali lag sy mnta maaf…
    wassalam w.b.t.

    • inksensei says:

      Tidak apa yang kekal salah sekiranya bertaubat. Sedangkan Allah itu Maha Pengampun. Lebih baik kamu pandang ke hadapan & berusaha untuk jadi yang lebih baik, daripada kamu mengenang kesalahan yang dah lepas. Memang baik untuk bermuhasabah, tapi bukan untuk kita tidak melakukan apa-apa untuk memperbaiki diri. Saya pun sbenarnya dah lupa ttg apa yg kamu ckp kamu dah buat tu. Kalau saya ada salah, saya pun mohon maaf. Yang penting, bagaimana kita mengakhiri hidup kita,itu yg paling utama. Wallahualam. Take care🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s