demo_4

MALAYSIA/

Tulisan dipetik dari http://idhamlim.blogspot.com/

Tindakan ganas polis 1 Ogos, Lengkaplah bukti Malaysia adalah negara polis !

Saya adalah antara puluhan ribu yang berhimpun secara aman di Kuala Lumpur kelmarin, namun himpunan aman yang setiap kali dilakukan oleh rakyat selalunya berakhir dengan kekecohan dan dihuru-harakan oleh dentuman tembakan gas pemedih mata dan pancutan air asid, seterusnya siri tangkapan kepada rakyat yang tidak bersalah, sekali ini salah kah mereka cuma ingin menyatakan supaya “mansuhkan ISA” ?.Mengejutkan dan jumlah terbesar tangkapan dilakukan oleh pihak polis, dimana 589 ditangkap, termasuk di sana 40 orang muslimah dan 44 orang umarnya dibawah 18 tahun.
Sehari sebelum himpunan naman belaku, Menteri polis memberi amaran akan bertindak kepada yang berhimpun dan Najib juga mengumumkan supaya jangan politikkan ISA. Yang anehnya ISA lah yang digunakan untuk menangkap pemimpin Politik dan untuk menyelamatakan dunia politik UMNO dan BN. Tidakkah lucu kenyataan najib itu ?

Demikianlah secara sah dan nyata semua dapat menyaksi para wanita yang sudah mengangkatkan tangan untuk berpatah balik dari arah kepungan dari Dataran Merdeka dan menuju ke arah Daya Bumi namun terus ditembak dengan gas pemedih mata tanpa belas kasihan.Bunyi loceng dari bumbung water canon car terus berbunyi pada sekitar jam 3.00 petang sebagai arahan liar untuk menangkap yang berhimpun.

Pada satu masa apabila yang berhimpun di Mesjid Jamek dan Dataran meredeka serta yang berhimpun di Mesjid Negara terkepung antara dua kepungan polis dijejantas tidak berapa jauh dari Daya Bumi,mereka membuat keputusan untuk solat hajat yang diimamkan oleh Dr. Mujahid.

isa18
Namun belum usai solat hajat dilakukan tembakan dilakukan kepada orang yang sedang sembahyang. Inilah nasib rakyat Malaysia, sedang sembahyang juga digempur sedemikian rupa.Saya kira peristiwa kelmarin sudah jelas dan bukti yang nyata kepada rakyat Malaysia yang punya perasaan dan berfikir dengan waras bahawa hayat BN perlu ditamatkan dengan segera sebelum banyak lagi kerja “ganas” yang akan dilakukan terhadap rakyat yang tidak berdosa..
Dalam keadaan banyak penjenayah masih lepas bebas, polis beria-ia sangat menangkap orang yang tidak bersalah. Terkini “pembunuh” Teoh Beng Hock.

Dicatat oleh DRS. KHALIL IDHAM LIM

1a 5a

10 15a

22a demo1

Tetap dengan solat walaupun ditahan dalam trak yang panas

Tetap dengan solat walaupun ditahan dalam trak yang panas

isa1j

isa7 MALAYSIA/

MALAYSIA/

Malaysia Opposition Protest

MALAYSIA/

PICT1116

gambar-keganasan-ke-atas-rakyat-6

7368861707_macc2

319231717_macc

6456_109992459238_90393349238_2056460_2147934_n

Gambar paling 'lucu' abad ini...

Gambar paling 'lucu' abad ini...

*gambar-gambar dipetik dari: (Terima kasih)

http://idhamlim.blogspot.com/

http://muslimeen-united.blogspot.com/

http://avercine.blogspot.com/

http://fasihah037.blogspot.com/

http://ummuasiah2001.blogspot.com/

dll.

Selagi Malaysia diperintah oleh mereka yang zalim & tidak meletakkan Islam di tempat yang tertinggi, selagi itulah rakyat akan terus dizalimi, & selagi itulah kita akan mempunyai pasukan keselamatan yang tidak menghiraukan keselamatan rakyat, & sebaliknya terus digunakan untuk menyelamatkan korupsi pemimpin-pemimpin…Sesungguhnya Allahlah sebaik-baik Pembalas.

Advertisements

About inksensei

STAY ALiVE 2:154 is the official inksensei's blog & project.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s