16 Ogos 2009M

Malam itu berlangsung ceramah oleh 3 orang pemimpin tersohor, Presiden PAS Tuan Guru Abdul Hadi Awang, Ust. Taib Azamuddin, & Ust. Nasrudin Hasan Tantawi.

DSC02032(edited)

Malam itu Ust. Taib Azamuddin mengingatkan khalayak tentang kata-kata Syeikh Yusuf Qardhawi iaitu; ” memberi undi adalah seumpama memberi penyaksian” & akan dipersoalkan oleh Allah nanti. Sebagaimana penyaksian syahadah, undi juga adalah satu penyaksian & kita bertanggungjawab atas apa yang kita undi. Satu undi sememangnya mempunyai implikasi yang besar bukan saja kepada kita sendiri, bahkan kepada masa depan agama & negara.

Ust. Taib Azamuddin

Ust. Taib Azamuddin

Dalam ceramah tersebut, TG Abdul Hadi pula antara lain mengingatkan khalayak bahawa Islam bukan sekadar ibadat semata-mata, bahkan merangkumi keseluruhan urusan & cara hidup. PAS & Pakatan Rakyat telah banyak menyelesaikan isu yang berkaitan dengan Islam, sebagai contoh; isu arak di Selangor yang telah berjaya diselesaikan dengan baik oleh Kerajaan PR Selangor; sesuatu yang tidak dapat dilakukan oleh UMNO dalam masa 50 tahun mereka memerintah.

TG Abdul Hadi ternyata punya jadual yang padat malam itu, kerana selepas itu beliau telah ke tempat yang lain pula untuk program di tempat lain, waktu itu jam telahpun menunjukkan pukul 11 malam. Moga Allah sentiasa memberkati TG Abdul Hadi & para pemimpin gerakan Islam ini dengan kesihatan & kekuatan.

Tuan Guru Abdul Hadi Awang

Tuan Guru Abdul Hadi Awang

Ceramah penutup pula disampaikan oleh Ust. Nasrudin Hasan Tantawi.

DSC02038(edited)

Tetap bersemangat mengikuti ceramah walaupun dalam kekurangan

Tetap bersemangat mengikuti ceramah walaupun dalam kekurangan

Advertisements

About inksensei

STAY ALiVE 2:154 is the official inksensei's blog & project.

One response »

  1. CReaTiVe SiFu says:

    Syukran kerana beri komen dlm shoutbox saya.. anda boleh download 25 Aktvt&Permainan Islami dan sebarkan kpd rakan2.. creativesifu.blogspot.com 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s