.

 

MASJID UMS: Cik Ofelia Binti Yaakob,Sarjana dalam bidang Micro Biologi, Universiti Malaysia Sabah telah dinikahkan dengan Ustaz Bongsu Aziz, Pensyarah Fakulti Pengajian Islam Universiti Teknologi MARA , Kota Kinabalu pada 21 Ogos 2009, selepas Asar di Masjid Universiti Malaysia Sabah ( UMS ).

Majlis tersebut dilakukan oleh Imam Haji Lamsin Bin Anggali bersaksikan Ustaz Sarif Adol dan Ustaz Abdullah Khalid dengan mas kahwin satu set kitab Al Quran dan kitab Tafsir Ibnu Katsier.

Turut hadir menyaksikan majlis tersebut , Ustaz Ishaq Ramli, Ustaz Arshad Hj Hussien, Imam masjid UMS Ustaz Razali , dan rakan-rakan serta keluarga terdekat pengantin
Ustaz Bongsu berasal dari Membakut dan cik Ofelia dari Sandakan telah mengenali pasangan masing-masing sejak tahun lepas.
Semoga Allah merahmati mereka berdua sehingga ke anak cucu. Selamat Pengantin Baru.

 

1 ulasan untuk posting ini:

albelurani berkata…
alhamdulillah,

 

Moga dipanjangkan jodoh. Rasanya ini isteri ust bongsu yang kedua. Redha Isteri pertama nescaya PAYUNG EMAS akan dimilikinya di syurga kelak. Bukan senang dan mudah isteri pertama untuk bermadu.

Wallahu’alam.

*inksensei:

Ustaz Bungsu adalah seorang pensyarah &  sahabat, juga pendakwah cool yang sentiasa berusaha mendaulatkan Islam, terutama di bumi Sabah. Tahniah & alhamdulillah. Moga berkekalan sampai ke syurga, moga melahirkan generasi pejuang & pendakwah Islam. Allahuakbar =)

Advertisements

About inksensei

STAY ALiVE 2:154 is the official inksensei's blog & project.

3 responses »

 1. idamaz says:

  Tahniah , semoga diberkhati Allah , selamat pengantin baru …

  cuma tuan buat blog ni bila lagi….

 2. Kamarulzaman says:

  Tahniah buat Ustaz Bungsu & pasangannya daripada rakan sekerja. Semoga berkekalan hingga akhir hayat. Cuma kami warga UiTM Sabah tertanya-tanya bila agaknya Ustaz nak war-warkan kpd kami semua? Mungkin masa cuti semester kot? Apapun tahniah sekali lagi!

 3. greenbottle says:

  Semoga Allah memberikan hidayah dan petunjuk kepada jalan yang benar…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s