Salam. Oopss…Jangan salah faham bila tengok gambar di bawah. Saya tak kenal mereka. Mereka pun tak kenal saya. Sewaktu saya sedang blogwalking tak lama dulu, saya terjumpa posting ni. Inilah isinya lebih kurang. Kenapa saya selitkan di sini? Read & learn…

Dipetik dari http://nurulism.com/ (Dengan sedikit editing…hope you don’t mind Chika =)

dsc00254(edited)Chika. Hanis. Tya.

Eh Hanis pon best juga.
Tapi Hanis selalu tak aci.
Tumpang gelak lawak orang tapi dia jarang menyumbang lawak.
HAHAHAHAHA.
Comel sekali.

Gambar-gambar ini semua dirakamkan semasa sesi solat. SESI SOLAT ye kawan-kawan. Nak tumpang solat dalam fitting room, kena ada tektiknya. Kenalah drama sikit macam nak cuba baju. Pastu masuk fitting room yang hebat-hebat. Yang luas beserta cermin berkualiti dan mempunyai sebuah sofa di dalamnya. Itu menjadi lambang sebagai ruang solat yang nyaman. HAHA. Kemudiannya boleh memuatkan tiga orang sekaligus. Sampailah tiba-tiba kena panggil dengan sales assistant. Girls, what are you doing in there? I can see too many legs. Fine, kantoi. Huduh sangat fitting room punya pintu semua senteng

Sengaja provide anda dengan bahan bacaan ringan pada pagi ini.

____________________________________________________________________

*inksensei:

Itula serba sedikit postingnya. Mereka waktu tu berada Australia. Dalam menjalani kehidupan di bumi asing, mereka tetap menjaga solat, walaupun terpaksa solat dalam fitting room. Bagaimana anak muda kita di Malaysia yang surau disediakan  di shopping complex?

Sejak bila pula dengan tidak solat itu anda menjadi manusia yang cool? Sebenarnya, ia lebih kepada sebaliknya. Solatlah walau dimana, atau apa yang anda lakukan. Cukupla memberikan alasan. Tak tahu, belajar. Dah tahu, teruslah buat praktikal…sebab akhirnya, kita pun akan jumpa Dia juga.

قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ جُعِلَتْ لِي الْأَرْضُ طَهُورًا وَمَسْجِدًا
” Rasulullah SAW telah bersabda :
Dijadikan kepadaku bumi ini adalah bersih (suci) dan sebagai tempat sujud (solat).”
( Sohih Muslim : Juz 3 : m/s 109 dan Sunan Abi Daud : Juz 2 : m/s 81 )

Wallahu’alam.

*Credits & thanx a lot to Pn. Chika, & Al-Belurani

About inksensei

STAY ALiVE 2:154 is the official inksensei's blog & project.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s