picture23inksensei‘s major is language teaching yet he is more interested in islamic youth development, comparative religion, knowledge, charity, just to name a few. This single father surely has lots of weaknesses & faults now and then but is trying & praying for Allah s.w.t.’s help to help him and others become  better Rasulullah s.a.w’s ummah.

STAY ALiVE 2:154 is a special project planned and developed by the author.

inksensei/ STAY ALiVE shop can be contacted at ink.sensei@yahoo.com

55 responses »

  1. Abu Nuha says:

    Selamat datang ke dunia blog. Semoga Allah memberi hidayah, inayah, kekuatan dan kesihatan kepada sdr nasirin.

  2. ejam@an-nur crew says:

    syabas sir….
    truskan perjuagan demi agama allah ini……
    Allahu Akbar!!

  3. I love your site. Keep it up !

  4. ima says:

    ape maksud inksensei
    Ink = dakwat
    sensei = ubat sensei cine tu ke?
    😛

  5. Tengku Sulaiman says:

    Nasirin,

    Aku kawan mu hok paling lama sekali. Dari darjah 1.
    Lening aku duduk kuantan doh. Lama dok balik Dungun.

    Ni email aku – tengkusulaiman@gmail.com

  6. inksensei says:

    ok bro…
    thanx 4 d info.
    nnti kita contact j thru email or calls
    =)

  7. ira^cairo says:

    Assalamualaikum …
    Mabruk A’laika …. teruskan perjuangan hingga ketitisan darah terakhir!Semoga Allah merahmatimu dan memberkati segala ussaha dalam mendaulahkan ISLAM …. InsyaAllah ……!Membangun Bersama ISLAM …..

  8. pEnbAntu,! says:

    sy tertarik dgn prjuangan sir,.

  9. ira^cairo says:

    Mutiara Kata :

    Kerja seorang guru tidak ubah seperti kerja seorang petani yang sentiasa membuang duri serta mencabut rumput yang tumbuh di celah- celah tanamannya.

  10. inksensei says:

    =) Syukran.

  11. once says:

    slm,trime ksih bro. krn sudi mlwt blog sy x sbrpe!!
    pngisian blog yg bgus..

  12. ira^cairo says:

    Assalamualaikum …..

    4 CARA TIDUR

    1. TIDUR PARA NABI
    Tidur terlentang sambil berfikir tentang kejadian langit dan bumi.

    2. TIDUR PARA ULAMA’ & AHLI IBADAH
    Miring ke sebelah kanan untuk memudahkan terjaga untuk solat malam.

    3. TIDUR PARA RAJA YANG HALOBA
    Miring ke sebelah kiri untuk mencernakan makanan yang banyak dimakan.

    4. TIDUR SYAITAN
    Menelungkup/tiarap seperti tidurnya ahli neraka.

    * Kalau rajin …… Tolong sebarkan maklumat ini kepada saudara Muslim-Muslimat yang lain agar menjadi amalan kepada kita semua. Ilmu yang bermanfaat ialah salah satu amal yang berkekalan bagi orang yang mengajarnya meskipun dia sudah mati.

  13. muslimah80 says:

    Salam ziarah ….

  14. Assalamu’alaikum, sedia berjihad di medan perniagaan, ana sedia menjadi pembantu, bersama memantapkan lagi perniagaan Product for Islamic Youth

  15. inksensei says:

    W’salam. welcome aboard…

  16. marnyy@ cik Nour says:

    salam mr.ink!
    selamat jalan dan selamat meneruskn perjuangan as a Hamba Allah im proud to be islamiah..knowing u as my teacher english make me remind myself about LIFE AND DEAD!!..thanks for the kindfulll and harmfull….

    • inksensei says:

      & Im proud to be ur teacher Marny…kamu adalah antara manusia yg Allah pilih utk mendapat hidayahNya. Jagalah Islam dgn sepenuh hati kamu.
      You may not born in Islam, but insyaAllah, you’ll die a muslim, & paradise is for those who believe & giving the best for Allah.
      Take care Marny =)

  17. Atriza says:

    “Kewajipanmu tidak lain hanyalah menyampaikan.” -As-Syuraa : 48

    Salam Perjuangan buat enta.. Moga sekalian kita senantiasa istiqomah dalam Memperjuangkan Agama ALlah di Muka Bumi ini.. bi`iznillah.

    Ukhwah fi sabilillah.

  18. Selamat Datang ke Negeri Pulau Pinang dan dapat bertukar maklumat untuk menjalankan aktivti dakwah di bumi pulau pinang.

  19. MOHD SHAFIQ says:

    ASSALAMULAIKUM.. Sir:'(
    sy rindu sir..
    sy nak minta maaf klu sy ada wat slh kat sir…
    sir..
    sy minta ampun sgt2..
    sy dah bnyak kc buruk ANC sblum sy kluar..
    sy minta maaf sir…
    ASSALAMULAIKUM

    • inksensei says:

      W’salam. =) Kta semua pernah buat salah & silap. Memaafkan itu adalah lebih baik. Sama-sama kita baiki diri.

  20. inksensei says:

    Alhamdulillah. Allahuakbar =)

  21. gonedeme says:

    salam..
    teruskan perjuang menegakkan agama allah di bumi ni.
    takbir… Allahuakbar

  22. muslimah_80 says:

    Salam Ramadhan Al-Mubarak …..

  23. Shafik Abdul Muhi says:

    Salam…sblm itu sy nk ucapkan selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak…..maaf sekiranya mengganggu…Saya Shafik dalam pencarian sahabat lama yg terputus hubungan selama 20 tahun iaitu Saudara Fakar…dlm pencarian saya di net saya terjumpa site saudara yg memaparkan gambar Saudara Fakar @ abdul Fakar Haji Saari yg berasal dr Gemencheh N.Sembilan…sekiranya benar ini adalah Fakar yg saya cari…mohon jasa baik Tuan agar menyampaikan salam saya kpdnya & bagaimanakah cara utk menghubungi beliau. Saya boleh dihubungi melalui emai di atas atau benta_yan@yahoo.com atau no hp 012 326 8296….jasa Tuan amatlah dihargai..terima kasih…Wasalam

  24. nurul says:

    salam ckgu… apa khabar? arap2 chat la ek…
    sya ni bdak smkas yg ckgu pegi ri2…
    pape pown stay alive with islam:-)
    chayooookk ckgu!!!!
    assalamualaikum…

  25. Salam…
    sir, saya pljar smkas ting 5 yang mngikuti prgram pmantapan akidah di smkas mnggu lpas. sbgai wkil pljr ting 5, kmi nak ucapkan trima ksih bbnyak sbb prgram 2 bnyak mmberikan mnfaat kpda kmi.

    -Buku Ustz Abdullah pun best. InsyaAllah, klau jual msti lris punye la.

    -Doakan kjyaan kmi dlam SPM thun ni sir, ustaz.
    -tlng smpaikan slam kmi kpda ustaz Abdullah jga.

    harapannya, nnti klau ada msa dtanglah lg smkas buat prgram yg sama…. >_< May Allah Bless u

    • inksensei says:

      W’salam adik-adik SMKAS yg dirahmati Allah. Alhamdulillah. Moga kita sama-sama dpt mnfaatnya. Sebarkanlah kebaikan & kebenaran itu kepada orang lain juga =)

      Utk program yg sama ataupun program lanjutannya, bolehlah berhubung dgn Ust Abdullah Din.

      Kami doakan moga kalian akan mendapat kejayaan cemerlang dalam SPM & dlm hidup di dunia & akhirat. InsyaAllah, dengan Islam, iman, & amal, kamu pasti berjaya.
      All the best =)

  26. syakir says:

    pok rin guane citer…. bile nok balik trg…..

  27. syakir says:

    nk kate skit…. tahu dop anak pok rin ari tu… mase ye mari umoh sake….. mula2 ceria … tp lepas sebut mane “abi” dia senyap kejap….. sayang betul wafi dgn abi nya….. semoge pok rin sihat sejahtera…… pok rin….. komputer k…. dlm prosen tgh baiki… jd kalu komputer k okay……… kita chat okay….

  28. syakir says:

    baguslah tu……. boleh lah wafi abiskan mase dengan abinya.. You are ” GREAT FATHER”…… WISH ALLAH BLESS YOU…..

  29. Al-Wardah says:

    salam a’laika…
    ahlan wasahlan……semoga anta tabah menghadapi setiap dugaan hidup ini…n good luck 4 what ever u bring about dakwah islamiah n it must be IKHLAS for Allah…be an honest man, insyallah u will get an honest woman.( if u a single man).

    • inksensei says:

      W’salam. I don’t know if I’m capable, but I’ll try my my best, insyaAllah. Thank you =)

  30. freshie says:

    salam. sy mahu mohon kebenaran. bolehkah sy gune salah 1 gmbr yg sy dpt dari blog ni. klik–> https://inksensei.files.wordpress.com/2009/09/pic_0563edited.jpg. itu pun kalau ia mmg diambil sendiri olh sedare. reply ke dlm shoutbox blog sy ya. trimekasih.

    • inksensei says:

      W’salam. Itu mmg diambil sendiri oleh saya, gambar anak saya. InsyaAllah utk kebaikan saya izinkan.

  31. white rose says:

    salam..tumpang bc blog saudara..sy mntk izin nk pnjm artikel Cinta Tentangnya Cinta-25/12/2009 blh x? sbnrnye byk yg sy rs suka dan ingin kongsi dgn rakan sy dlm facebook, harap saudara izinkan. terima kasih..:)

    • inksensei says:

      W’salam. Utk artikel tu, sdri mintalah izin dgn penulisnya di http://atriza.blogspot.com/.

      Utk artikel yg saya tulis sendiri, sekiranya saya dah bagi keizinan xde masalah, bukan apa, cuma sya ada sebab2 saya tersendiri.
      & bila sdri dh dpt keizinan, harap dapat nyatakan sumbernya. Terimakasih =)

  32. ummuumar90 says:

    Allahuahkbar..

    bertemu dengan pemilik blog same design dgn ana..=D

    khair, hebat pengisian nya..semoga terus thabat dgn dakwah penulisan dan tegak daulah ISlam..

  33. abd.hadi says:

    assalamualaikum sir…

  34. abd.hadi says:

    assalamualaikum sir selamat beramal dlm bulan yg penuh baraqah ini…

  35. inksensei says:

    W’salam. Peringatan untuk kita semua sebenarnya. Amin.

  36. nana azliana says:

    Assalamualaikum…

    xde ape nak komen..just nak doakan mudah2an segala usaha saudara diberkati Allah SWT dan moga saudara sihat2 selalu..take care~

  37. mohd azzraei zaini says:

    ASSALAMUALAIKUM bro.. hehe.. harap baik dan sihat.. alhamdulillah.. saya dan beberapa lagi geng2 an-crew.. ada membuat sedikit perbincangan.. di mna kami ingin menghidupkan semula geng2 AN-NUR CREW!! di mna kami bercadang ingin menjadikan AN-NUR CREW seperti sebuah persatuan atau pun NGO yang objektif sebenar nya ingin mengajak semua remaja.. untuk SUKA PERGI KE MASJID/surau… tidak kisah lah dia rock ka.. samseng ka.. mat rempit ka.. untuk suka pergi ke rumah2 ALLAH S.W.T… so.. saya di sini mengharap kan sedikit ilmu.. ataupun bantuan daripada bro yang sentiasa di ingati.. iaitu.. `MR.INK` @ ink.sensei… untuk membantu dalam penubuhan dan memperluas kan jajahan..hahahaha.. you can call me at 0146700091(azrai) / 0168107856(umar).. your best crew in smt teknik likas..hehehe.. thanks..

  38. ana says:

    Assalamu’alaikum sir. semoga terus istiqomah dlm perjuangan. kini bila berada dlm kampus,baru mengenal erti perjuangan yg berliku2 mehnah dn tribulasi. Bila nak dtg Sabah lg sir?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s